Onze therapieën

Fysiotherapie

Specialist in beweging: Als je niet goed kunt bewegen – als je niet durft te bewegen – als je meer moet bewegen – als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud.

Lees verder

Manuele therapie

De manueeltherapeut houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden bij het stellen van de diagnose en het vaststellen van de therapie bij klachten aan de wervelkolom en die met wervelkolom samenhangen, zal de manueeltherapeut vooral binnen dit gebied werken.

Lees verder

Geriatrie Fysiotherapie

Bij het ouder worden, zeker als u niet voldoende kunt bewegen, kunt u klachten krijgen of minder mobiel zijn. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Lees verder

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de motorische ontwikkeling van kinderen. Kinderfysiotherapeuten zijn experts in het bewegen van kinderen en hoe zij spelenderwijs vaardigheden leren. Soms verloopt deze ontwikkeling trager of anders dan verwacht, wat kan leiden tot een achterstand of belemmering in het verdere leerproces. In zulke gevallen biedt de kinderfysiotherapeut ondersteuning aan zowel het kind als de ouders. Op een speelse en kindgerichte manier stimuleert de kinderfysiotherapeut de motorische ontwikkeling van het kind, passend bij zijn of haar belevingswereld. Ouders krijgen praktische tips en adviezen om hun kind ook thuis in het dagelijks leven te stimuleren, zodat de ontwikkeling optimaal wordt ondersteund. Omdat kinderen zich op meerdere gebieden tegelijk ontwikkelen – motorisch, sociaal-emotioneel en cognitief – is een brede kijk vaak noodzakelijk. Daarom werkt de kinderfysiotherapeut nauw samen met andere zorgprofessionals, zoals de huisarts, kinderarts, revalidatiearts, logopedist, podotherapeut, kinderpsycholoog of pedagoog.

Kaakfysiotherapie

Een kaakfysiotherapeut richt zich op het onderzoeken van de problemen die een patiënt ervaart m.b.t. functie van het nekgebied, het kaakgewricht, de schedel, het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied. De meest voorkomende klachten bij kaakklachten zijn: pijn of vermoeidheid van de kauwspieren, het niet goed kunnen openen van de mond, pijn rond het kaakgewricht (vóór het oor), knappende of krakende kaakgewrichten, overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen, en abnormale slijtage van het gebit. Maar ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen te maken hebben met stoornissen in het kauwstelsel.

Lees verder

Bekkenfysiotherapie

Om het aanbod van fysiotherapeutische behandelingen zo breed mogelijk te maken hebben wij een collegiale samenwerking met bekkentherapeute Rosemarij van Heesewijk.

Lees verder

Origene Rugbehandeling

DE STAP NAAR LEVEN ZONDER RUGPIJN Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina.

Lees verder

Looptraining bij etalagebenen

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met claudicatio intermittens (of etalagebenen) is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), lijken de resultaten aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl. ClaudicatioNet geeft u duidelijkheid over waar en bij welke fysiotherapeut bij u in de buurt goede kwaliteit gesuperviseerde looptherapie wordt gegeven.

Lees verder

Psychosomatische fysiotherapie

Momenteel geen psychosomatisch fysiotherapeut aanwezig Op dit moment is er tijdelijk helaas geen psychosomatisch fysiotherapeut aanwezig in onze praktijk. We hebben echter wel ruimte voor een nieuwe therapeut, zodat we deze therapiebinnenkort weer kunnen aan te bieden. Heb je interesse in psychosomatische fysiotherapie of ben je psychosomatisch fysiotherapeut en heb je interesse in onze praktijk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Psychosomatische fysiotherapie Psychosomatische fysiotherapie richt zich op de relatie tussen lichaam en geest. Het helpt bij het herstellen van de balans tussen lichamelijke klachten en de invloed van emoties en stress. De psychosomatische fysiotherapeut helpt bij klachten die ontstaan door een verstoring in de balans tussen belasting en belastbaarheid, of tussen spanning en ontspanning. Dit kan zowel lichamelijke als emotionele klachten geven. Voor lichamelijke klachten kun je denken aan spier- en gewrichtspijn, buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie, hartkloppingen, duizeligheid, slaapproblemen en vermoeidheid. Emotionele klachten kunnen zijn: een gejaagd gevoel, somberheid, piekeren, angst, onzekerheid of prikkelbaarheid.

Lees verder

Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een tapemethode welke ontwikkeld is vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Lees verder

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij spieren worden aangeprikt met een naaldje en op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zogenaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘lokale verkramping’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze triggerpoints, omdat ze de oorzaak kunnen zijn van uw klachten. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Lees verder

Interesse in een van onze therapieën?

Dat snappen we!

Maak vandaag nog een afspraak!