Onze therapieën

Fysiotherapie

Specialist in beweging: Als je niet goed kunt bewegen – als je niet durft te bewegen – als je meer moet bewegen – als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud.

Lees verder

Manuele therapie

De manueeltherapeut houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden bij het stellen van de diagnose en het vaststellen van de therapie bij klachten aan de wervelkolom en die met wervelkolom samenhangen, zal de manueeltherapeut vooral binnen dit gebied werken.

Lees verder

Geriatrie Fysiotherapie

Bij het ouder worden, zeker als u niet voldoende kunt bewegen, kunt u klachten krijgen of minder mobiel zijn. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Lees verder

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut richt zich vooral op klachten ten gevolg van een verstoring in het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Dit proces kan allerlei klachten geven zowel lichamelijke als psychisch/emotionele klachten. U kunt hierbij denken aan. Lichamelijke klachten; spier-en gewrichtsklachten, buikklachten, hoofdpijn, hyperventilatie, hartkloppingen, duizeligheid, verstoorde nachtrust, vermoeidheid. Psychische klachten; gejaagd gevoel, sombere gevoelens, piekeren, angst en paniek, onzekere gevoelens, prikkelbaar en boos zijn.

Lees verder

Post Covid Herstelzorg

Heb je corona gehad en is je spierkracht erg verzwakt of heb je langdurige klachten na corona als kortademigheid en vermoeidheid? Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen. Je kunt ook in aanmerking komen voor behandeling in een revalidatiecentrum. Longfonds heeft hiervoor samen met het KNGF, longartsen, verpleegkundigen en andere partijen aanbevelingen opgesteld, waarmee er een eenduidig advies is voor de behandeling.

Lees verder

Kaakfysiotherapie

Een kaakfysiotherapeut richt zich op het onderzoeken van de problemen die een patiënt ervaart m.b.t. functie van het nekgebied, het kaakgewricht, de schedel, het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied. De meest voorkomende klachten bij kaakklachten zijn: pijn of vermoeidheid van de kauwspieren, het niet goed kunnen openen van de mond, pijn rond het kaakgewricht (vóór het oor), knappende of krakende kaakgewrichten, overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen, en abnormale slijtage van het gebit. Maar ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen te maken hebben met stoornissen in het kauwstelsel.

Lees verder

Oedeem fysiotherapie

De oedeemfysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij mensen met (borst)kanker, mensen die een borstoperatie hebben ondergaan of mensen met littekens of lymfoedeem als gevolg van bestraling, chemotherapie, een operatieve ingreep of een ongeval.

Lees verder

Bekkenfysiotherapie

Om het aanbod van fysiotherapeutische behandelingen zo breed mogelijk te maken hebben wij een collegiale samenwerking met bekkentherapeute Rosemarij van Heesewijk.

Lees verder

Origene Rugbehandeling

DE STAP NAAR LEVEN ZONDER RUGPIJN Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina.

Lees verder

Looptraining bij etalagebenen

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met claudicatio intermittens (of etalagebenen) is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), lijken de resultaten aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl. ClaudicatioNet geeft u duidelijkheid over waar en bij welke fysiotherapeut bij u in de buurt goede kwaliteit gesuperviseerde looptherapie wordt gegeven.

Lees verder

Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een tapemethode welke ontwikkeld is vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Lees verder

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij spieren worden aangeprikt met een naaldje en op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zogenaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘lokale verkramping’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze triggerpoints, omdat ze de oorzaak kunnen zijn van uw klachten. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Lees verder

Interesse in een van onze therapieën?

Dat snappen we!

Maak vandaag nog een afspraak!