Origene Rugbehandeling

DE STAP NAAR LEVEN ZONDER RUGPIJN Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina.

DE BEHANDELING VAN RUGKLACHTEN VEREIST MAATWERK

Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op u als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.), waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 7 variabelen.

d2-wervel-totaal_origene.jpg

UW RUGPIJN VERHOLPEN

De behandeling kost weinig tijd (circa 15 a 20 minuten per behandeling) en vindt éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische klachten is het uitgangspunt ca 10 a 12 behandelingen. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

Velen gingen u voor
Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er worden door ongeveer 300 gecertificeerde manueel-fysiotherapeuten maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen door heel Nederland en Duitsland uitgevoerd.

RUGKLACHTEN & WETENSCHAP

Mede op basis van ervaringen vanuit de circa 90 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE; https://www.lagerugklachten.nl/downloads/10_Nederlandse_samenvatting_OriGENE_publicatie_in_Spine.pdf

MEER INFORMATIE

Uitgebreide informatie kunt u vinden op www.lagerugklachten.nl. Daar kunt u meer lezen over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d..

INFORMATIEFOLDER

De nieuwste informatiefolder vindt u hier

Interesse in een van onze therapieën?

Dat snappen we!

Maak vandaag nog een afspraak!