Kaakfysiotherapie

Een kaakfysiotherapeut richt zich op het onderzoeken van de problemen die een patiënt ervaart m.b.t. functie van het nekgebied, het kaakgewricht, de schedel, het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied. De meest voorkomende klachten bij kaakklachten zijn: pijn of vermoeidheid van de kauwspieren, het niet goed kunnen openen van de mond, pijn rond het kaakgewricht (vóór het oor), knappende of krakende kaakgewrichten, overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen, en abnormale slijtage van het gebit. Maar ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen te maken hebben met stoornissen in het kauwstelsel.

istockphoto-1167729524-612x612[2].jpg

Het uiteindelijke doel van de behandeling is vermindering van de pijnklachten of stoornissen in het hoofd- nek- en gezicht gebied en de problemen in activiteiten die hiermee gepaard gaan. Samen wordt gezocht naar mogelijkheden hoe men zelf controle kan krijgen op de probleem.

De behandeling bestaat uit manuele technieken in het hoofd, -nek -en gezichtsgebied enerzijds en anderzijds uit een begeleidingsprogramma. De inhoud van dit programma kan gericht zijn op beweging tijdens het dagelijks leven, levensstijl veranderingen en/of pijn begeleiding.

Interesse in een van onze therapieën?

Dat snappen we!

Maak vandaag nog een afspraak!