Bekkenfysiotherapie

Om het aanbod van fysiotherapeutische behandelingen zo breed mogelijk te maken hebben wij een collegiale samenwerking met bekkentherapeute Rosemarij van Heesewijk.

ROSEMARIJ VAN HEESEWIJK

In 1990 ben afgestudeerd als fysiotherapeute waarna ik een aantal jaren als algemeen fysiotherapeute heb gewerkt.
Nadat ik bevallen ben van twee prachtige dochters heb ik mezelf vanaf 1996 gespecialiseerd in bekkenpijn rondom de zwangerschap en bekkenbodem problematiek.
Sinds 2004 is deze therapie als specialisatie erkent onder de naam “Bekkenfysiotherapie”.

WERKERVARING

Ik werk op verwijzing en in samenwerking met huisartsen, gynaecologen, urologen en afhankelijk van het probleem ook met andere specialisten.

In verband met de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapeut kunt u mij ook consulteren in verband met een bekken en/of bekkenbodem probleem. In samenspraak met u wordt dan de meest adequate strategie gekozen, meestal doe ik dit in overleg met de huisarts.

Binnen de bekkenfysiotherapie vallen gynaecologische, urologische, chirurgische en gastro-enterologische problematiek die gerelateerd is aan het functioneren van de bekkenbodem. Hierbij kunt u denken aan verlies van urine en/of ontlasting, verzakkingen van de organen van het kleine bekken, pijn bij vrijen en in algemene zin pijnklachten in de bekken- en bekkenbodem regio .
Problemen die in relatie staan tot de bekkenbodem komen zowel bij vrouwen, mannen als kinderen voor.

Na het behalen van mijn diploma van bekkenfysiotherapie in 2004 volg ik congressen in zowel het binnen- als buitenland.
In 2006 heb ik me geschoold in de echografie. Deze techniek gebruik ik uitsluitend in de regio van het bekken. Dit is een manier om eventuele schade in de bekkenbodem in kaart te brengen of om de training te verduidelijken.
Op dit moment ben ik begonnen met mijn opleiding tot “Master of Specialized Physical Therapy”. Een studie waar veel aandacht is voor de rol van wetenschap in de Fysiotherapie.

PRAKTIJK GEGEVENS

Rosemarij van Heesewijk
Laan van Mecklenburg 21
4818GD Breda
Tel. 076-5205194
E-Mail: roos.vanheesewijk@gmail.com
Bereikbaar op:

Interesse in een van onze therapieën?

Dat snappen we!

Maak vandaag nog een afspraak!