Wat is ergotherapie?

Een ziekte of het ouder worden kan lichamelijke of geestelijke problemen opleveren. Deze problemen kunnen heel veel invloed hebben op uw dagelijkse functioneren. Schijnbaar eenvoudige dagelijkse activiteiten kosten u moeite, energie, of zijn zelfs niet meer mogelijk.
Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om problemen bij uw zelfverzorging, uitvoeren van huishoudelijk werk, zelfstandig verplaatsen, hobby’s en/of werk.
Wij zoeken met u naar mogelijkheden om deze dagelijkse activiteiten die voor u van belang zijn, zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
Het gaat over uw kwaliteit van leven!

Hoe gaan wij te werk?

Wij vinden het belangrijk om tijd te nemen om u in een persoonlijk gesprek te leren kennen. Wij horen graag van u wat u doet op een dag. Natuurlijk zullen we aandacht besteden aan beperkingen die u op de dag ervaart.
Na aanleiding van dit gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Binnen de ergotherapeutische behandeling kunnen we u bijv. opnieuw een activiteit aanleren, we kunnen u leren omgaan met hulpmiddelen en aanpassingen of u instrueren hoe u een activiteit op een andere manier kunt uitvoeren.
Wij vinden het belangrijk bij u thuis in uw eigen omgeving af te spreken. Dit is de plek waar u tegen problemen aanloopt en waar we met u het meest effectief aan de slag kunnen om uw situatie te verbeteren!

Voorbeelden uit de praktijk

’Ik kon de zorg voor mijn man thuis bijna niet meer aan. Op advies van de huisarts heb ik contact opgenomen met Ergotherapie Breda. De ergotherapeute is enkele keren bij ons thuis geweest. Dankzij de adviezen die Nienke ons gegeven heeft en de voorzieningen die zij geregeld heeft is de verzorging van mijn man minder zwaar geworden. Hierdoor kan ik mijn man thuis blijven verzorgen.’

’Mijn moeder woont alleen en heeft steeds meer ouderdomsklachten. Ook dreigde ze vaak te vallen. Ellen is een aantal keer bij mijn moeder geweest en ze gaf mijn moeder en mij duidelijke tips en adviezen om de inrichting van de kamer te veranderen. Ook heeft zij geoefend in de praktische omgang met de rollator. Hierdoor kan mijn moeder veel veiliger functioneren.’

’Ik ervaarde veel ongemak en pijn vanwege mijn ziekte en ik wilde de kwaliteit van mijn leven verbeteren. De specialist kon helaas niet veel meer voor mij betekenen,maar heeft mij gelukkig doorverwezen naar Ergotherapie Breda. Samen met Nienke ben ik op zoek gegaan naar hobby’s die ik ondanks mijn ziekte nog wel kan uitvoeren. Ook gaf zij mij goede tips hoe ik comfortabel kan zitten en liggen. Door haar inbreng kan ik beter met mijn pijn omgaan.’

’Doordat ik aan mijn hand geopereerd was, liep ik tegen een aantal praktische problemen aan bij het bereiden van het eten. Tevens kon ik mijzelf niet meer aankleden. Angela bracht een aantal hulpmiddelen mee, die ik uit kon proberen. Zij had slimme tips en met wat samen oefenen was ik gelukkig niet meer afhankelijk van hulp.’

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website
www.ergotherapiebreda.nl

Vergoeding?
Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering voor 10 uur per jaar. Houdt u wel rekening met het verplicht eigen risico van uw zorgverzekering.

Hoe kunt u ons bereiken?
Als u denkt dat wij iets voor u kunnen betekenen, neemt u dan gerust contact op via:
info@ergotherapiebreda.nl
Of tel.nr: 076-543 02 66
Of belt u ons op onderstaande nummers:

Nienke Valbracht
06-136 80 385

Ellen van der Ros
06-542 84 330

Angela Dils
06-835 97 765