Oefentherapie Cesar

Om het aanbod van therapieën zo breed mogelijk te maken hebben wij een collegiale samenwerking met Cesar therapeute Ingrid Jansen

Oefentherapie Cesar is een erkende behandelmethode, gericht op de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat en het voorkomen van klachten ten gevolge van onvoldoende afwisseling in je houding en/of bewegingspatroon. Wel of niet veroorzaakt door een bepaalde ziekte of afwijking. De gegeven oefeningen vormen een individueel behandelprogramma waarmee je je klachten onder controle krijgt en kunt houden.

Het doel is je weer te laten functioneren in je omgeving op het niveau of de manier die je zelf kunt en wilt handhaven. Samen werk ik met je aan een verandering in je manier van bewegen. Je activiteiten niveau neemt toe. Je leert herkennen wat er gebeurt tijdens bewegingen van het lichaam en wat daar in veranderd kan worden ten gunste van de klachten. Het opnieuw plezier krijgen in bewegen staat daarbij voorop.

Ingrid Jansen

In 1994 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en in 2011 als kinderoefentherapeut. Tot 2009 heb ik mijn aandacht verdeeld tussen mijn praktijken in Klundert/Willemstad en Breda-Noord. Waarna ik de keuze heb gemaakt om mijn aandacht volledig op Breda-Noord te richten.  Na een aantal omzwervingen op verschillende praktijk locaties ben ik, naast de hoofdlocatie aan de Zandhovenstraat, voor één dag deel terug op de plaats waar ik in 2002 gestart ben. Vanaf 2013 werk ik samen met fysiotherapeuten uit Teteringen en vanaf 2018 komt daar Ons paramedisch centrum bij aan de E. Spoorwaterstraat.

Mijn ervaring bestaat uit het behandelen van:

• Nek-schouderklachten
• Hoofdpijnklachten
• Ademhalingsklachten
• Rugklachten
• Houdingsproblemen bij kinderen en volwassenen
• Motorische problemen bij kinderen• Artrose

Ik ben aangesloten bij de VvOCM (lid nr. 203110). Geregistreerd volgens de regels van het kwaliteitsregister paramedici (reg. Nummer 09903709994). Mijn praktijk is deelnemer aan de Landelijke Database Oefentherapie en aangesloten bij het artrose netwerk.

Contact gegevens:
E. Spoorwaterstraat 454827 LL BREDA
076-5879960
06-16044475
www.cesaroefentherapie.net