Dianne Klein MSc

Big nr. 39038338204

Sinds 1992 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en vanaf 2009 ben ik werkzaam bij Maatschap Breda –Fysiotherapie.

Als fysiotherapeut richt ik mij op het behandelen van (kwetsbare) ouderen met één of meerdere gezondheidsproblemen.

Niet aangeboren hersenletsel is een verzamelnaam voor letsel aan de hersenen die na de geboorte is ontstaan zoals CVA (beroerte), MS, dementie, hersenletsel en de ziekte van Parkinson.

Sinds 2008 ben ik lid van het Parkinson netwerk regio Breda.
Voor het behandelen van CVA patiënten heb ik de NDT opleiding voor volwassenen gevolgd (onderzoek en behandeling voor CVA patiënten ), spiegeltherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij patiënten met een niet goed functionerende arm en neurorevalidatie.

Longziekten zoals Astma en COPD (chronische bronchitis en emfyseem), longkanker.
Naast het geven van advies bestaat de behandeling uit ademtechnieken en hoesttechnieken en bewegingstherapie.

Orthopedische problemen zoals een nieuwe heup of nieuwe knie, een operatie , botontkalking of artrose.

Fysiotherapie bij (kwetsbare) ouderen: door het normale verouderingsproces kunnen er problemen ontstaan op het gebied van bewegen en in de uitvoering van dagelijkse activiteiten en sociale bezigheden.
Behandeling vindt voornamelijk thuis plaats. Samen met u wordt de hulpvraag in kaart gebracht en de behandeling gestart waarbij zelfstandig functioneren in uw eigen woning en directe woonomgeving centraal staat.

In september 2014 ben ik gestart aan de 4 jarige opleiding master Geriatrie, een specialisatie binnen de fysiotherapie.
Een oudere kan in meer of mindere mate kwetsbaar zijn door bijvoorbeeld een hoge leeftijd, vallen, chronische ziekte, medicijngebruik en dementie. Dit maakt de behandeling van een geriatrische patiënt bijzonder.
Nadruk ligt op kwaliteit van leven en zelfstandigheid.

Samenwerken en overleg komt de behandeling en dus u ten goede. Denk hierbij aan overleg met de huisarts, specialist, parkinsonverpleegkundige, ouderenadviseur, ergotherapeut, thuiszorg en mantelzorg.

Kernwoorden zijn: persoonlijke benadering, kwaliteit van leven, zelfstandigheid, zelfstandig blijven wonen, behoud en herstel van functioneren maar ook behandeling aan huis of op de praktijk, tijd , aandacht en vertrouwen.